Krankjoram

Spotify profiel

Biografie

Joram Letlora, beter bekend als Krankjoram, is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Nederlandse urban-scene. Krankjoram is een producer, die al een lange tijd bezig is met het produceren van muziek. Op 14 jarige leeftijd kwam Joram, door zijn 2 ooms, in aanraking met het produceren van muziek. Krankjoram keek erg veel mee bij zijn ooms en kreeg van hen het programma ‘Reason’ als cadeau. Krankjoram schafte hierna gelijk een MIDI keyboard aan en begon hiermee te oefenen. Met behulp van YouTube tutorials kreeg hij al snel het piano spelen onder de knie. Later kocht hij een microfoon en voor je het wist veranderde zijn kamer in een studio. Op 16 jarige leeftijd deed Joram een ‘Music Productions’ opleiding op het ROC van Amsterdam. Hier heeft hij veel geleerd over het vak en heeft hij veel kennis opgedaan over de muziekindustrie. Na deze opleiding was het voor Joram duidelijk dat hij dit zijn hele leven wilde blijven doen.

In 2014 heeft Joram Negativ ontmoet, die hem in contact bracht met andere artiesten. Joram maakte grote stappen en werd een steeds betere producer. Ook zijn bekendheid kreeg in 2014 een enorme boost, door zijn samenwerkingen met Bokoesam en Keizer. Zo produceerde hij het gehele eerste album van Bokoesam genaamd ‘Nog Nooit Meegemaakt’ en produceerde hij 6 tracks op het debuutalbum ‘Karma’ van Keizer. Later in 2014 produceerde Krankjoram ook tracks voor o.a. SBMG, Cho en Lange Frans. Het produceren werd steeds serieuzer, zeker toen Krankjoram in 2015 ook verscheen op het succesvolle ‘New Wave’ album. Met dit album ontving hij gelijk zijn eerste gouden en platina awards.

In 2016 & 2017 bleef het nog enigszins rustig rondom Krankjoram. Hij verscheen deze jaren op een aantal tracks van Bokoesam, waaronder ‘Jimmy Tan’, ‘Mijn Broertje’ en ‘Djembé’. Ook produceerde Krankjoram o.a. voor Zefanio, James Watts en Akwasi. Eind 2017 verscheen hij ook voor het eerst op het Van Klasse kanaal. In december dropte Hansie namelijk zijn debuutalbum, genaamd ‘De Belofte’, waarop Krankjoram 2 productie heeft staan. Dit was het begin van een mooie samenwerking tussen de producer en Van Klasse.

Een aantal maanden later, op 26 maart 2018 om precies te zijn, sloot Krankjoram zich officieel aan bij Van Klasse. Krankjoram gaat momenteel harder dan ooit en is niet uit de studio te krijgen. In 2018 werkte hij samen met veel nieuwe artiesten en was zijn onmiskenbare beat-tag vaak te horen. Joram werkte o.a. samen met Famke Louise, Ronnie Flex, Boef, Jayh, Vonneke Bonneke en BKO.

Wij zijn ervan overtuigd dat Krankjoram in Nederland tot de top behoord en dat jullie nog veel van hem gaan horen. Momenteel is Krankjoram hard aan het werk en klaar om over te nemen!

Management

Van Klasse
Bart van Houten
036-5257991
info@vanklasse.nl

Booking

Van Klasse
Bart van Houten
036-5257991
info@vanklasse.nl

Social Media

@iamkrankjoram